Campingrecept: Couscous, maar dan anders
1 augustus, 2018
Wellicht klinkt het volgende heel herkenbaar. Als ik op kampeervakantie ben, heb ik echt niet elke dag zin en tijd om iets fantastisch op de campingtafel te toveren. En na een aantal dagen pasta, rijst of aardappeltjes heb je toch zin in iets anders. In dat geval is een bord goed gevulde couscous een heerlijke uitkomst. In een kwartiertje gemaakt, gezond en weer eens wat anders. Zeker deze variant met avocado, geitenkaas en krokant gebakken spek. Geen fan van geitenkaas? Gebruik dan feta. En liever geen avocado? Vervang deze dan door zongedroogde tomaten. Smakelijk alvast!
Couscous met avocado en spek
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 300 gram couscous
- 100 gram ontbijtspek
- 1 avocado
- 2 tomaten
- 100 gram verse geitenkaas
- 30 gram pijnboompitten
- snufje zout
- snufje peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelazijn
- 200 gram gewassen spinazie
En zo maak je het:
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek aan beide kanten lekker krokant in de koekenpan. Snijd de spek vervolgens in stukjes en snijd tevens de avocado, tomaten en geitenkaas in stukjes. Rooster de pijnboompitten even kort in een andere pan. Doe de couscous in een schaal en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg tevens de olijfolie en azijn toe. Meng dit met de spinazie en verdeel het over de borden. Garneer vervolgens met de avocado, spek, pijnboompitten en geitenkaas.
Laatste reacties